GOLF

21/12/2018 Haarlem (NL)

‘Golf’ is a new festival in Haarlem (NL) organised by the 4 artist initiatives Nieuwe Vide, de Pletterij, 37PK and Quartair.
I’ll show Nibiru during the night of the 21st of December in 37PK.


21 12 2018
19:00 – 23:00
37PK, Haarlem
Free entrance


(Dutch)
Eind dit jaar, in de donkere dagen van december, zal in Haarlem GOLF plaatsvinden, een nieuw evenement rondom het kruisvlak van beeld en geluid. Het GOLF-festival is een driedaags festival met performances en installatiekunst met nadruk op de interactie tussen beeld en geluid. Het wordt georganiseerd door de Haarlemse culturele instellingen Nieuwe Vide, de Pletterij en 37PK in samenwerking met het Haagse kunstenaarsinitiatief Quartair.
Het festival bestaat uit drie avonden, 21, 22 en 23 december 2018, die elk plaatsvinden bij één van de drie instellingen. Op elke avond wordt het thema onderzocht vanuit de achtergrond en het profiel van de betreffende instelling: vrijdag bij 37PK, zaterdag bij de Pletterij en zondag bij Nieuwe Vide.


Met het GOLF-festival willen we in Haarlem meer ruimte bieden voor uitdagende, experimentele audiovisuele kunst. We putten hierbij deels inspiratie uit het )toon)-festival, een grensverleggend festival met internationale allure dat tot 2008 in Haarlem werd georganiseerd en zich richtte op de avant-garde van de elektronische kunst en muziek. We willen de relatie tussen beeldende kunst en muziek, tussen de visuele en auditieve perceptie, via artistieke weg onderzoeken.


37pk.nl / pletterij.nl / nieuwevide.nl / quartair.nl